Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström - från tv till startelvan?

Annons

Efter 104 landskamper och en i åratal given startplats åkte han ut ur landslagstruppen i somras.

Nu vill Kim Källström tillbaka in i startelvan igen.

Argumentet att jag inte har spelat hela matcher håller inte längre, säger han.

Med Albin Ekdal avstängd och skadad och Sebastian Larsson en bit från EM-formen finns det plötsligt platser på mittfältet att sno åt sig mot Österrike.

Jimmy Durmaz konkurrerar med Larsson och Alexander Kacaniklic om kantplatserna och Kim Källström har efter petningar i både landslag och klubblaget gått från en plats i tv-soffan till kandidat till en plats i startelvan.

Har man inte spelat på en månad så blir man ju inte en sämre fotbollsspelare. Det gäller att vara i fysisk form när man väl får chansen, och klart att det har varit speciellt att träna på som vanligt under veckorna och så händer det ingenting på helgen när det är match. Men nu har jag spelat hela matcher igen, och det känns skönt att vara tillbaka här, säger han.

Nu talar det mesta för att Anders Svensson är given i den svenska startelvan tack vare insatserna mot Irland och Kazakstan senast och att Kim Källström får hoppas på den andra centrala mittfältsplatsen mot Österrike.

Ja. Det skulle jag gissa på. Albin och Anders gjorde det bra i de förra matcherna, och Anders och jag kompletterar varandra bra och har spelat mycket ihop. Han är en bra fotbollsspelare och det är imponerande att han har hållit en så hög nivå så länge.

Jimmy Durmaz ser också möjligheter till spel.

Det är bra fotbollsspelare jag konkurrerar med, men jag försöker inte tänka så mycket på om jag ska spela eller inte. Vill bara göra mitt bästa de här dagarna inför matchen så får vi se. Österrike har ett bra landslag, de har ett bra kortpassningsspel men har också problem i defensiven. De flyttar upp mycket folk och då finns det luckor på kanterna, säger Durmaz, som av en händelse är duktig just på att utnyttja luckorna där. Ja, det är det jag försöker att göra. Kan man utmana en gubbe, dribbla, komma runt så har han bra möjligheter att slå bra inlägg.

Sverige möter Österrike på fredag och Tyskland på tisdag.

Mer läsning

Annons