Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström "förvånad" över petningen

Annons

Först petad av Erik Hamrén ur den ursprungliga truppen mot Norge.

Sedan nobbade han en plats när Rasmus Elm lämnade återbud.

Nu är Kim Källström tillbaka.

Jag känner att jag fortfarande har något att tillföra, säger han.

Det är snart en månad sedan förbundskaptenen Erik Hamrén sensationellt valde att ställa över den 103-faldige landslagsmittfältaren.

Motiveringen då var att Källström fick för lite speltid i klubblaget Spartak Moskva och inte heller nådde upp till de nivåer Hamrén önskade i försommarens VM-kvalmöten med Österrike och Färöarna, två matcher som Källström startade i.

Hamréns beslut debatterades flitigt.

Själv valde Källström att inte uttala sig. Det gjorde han först på måndagseftermiddagen, kort före landslagets första träning inför fredagens VM-kval mot Irland i Dublin.

TT: Hur har tiden varit sedan du inte blev uttagen mot Norge i augusti?

För mig har det varit rätt lugnt. Jag har så klart förstått att det varit mycket skriverier fram och tillbaka, men mitt liv i Moskva har rullat på som vanligt.

TT: Hur reagerade du när du inte kom med i truppen?

Förvånad... men jag har varit med länge och respekterade Eriks beslut. Men det är klart att jag blev förvånad. Jag har varit med ett tag och spelat några matcher.

När Rasmus Elm drabbades av en propp i benet kort efter uttagningen ringde Hamrén på nytt upp Källström. Då fick förbundskaptenen nobben.

Vi var överens om att jag inte skulle komma och jag kände inte heller för att komma. Exakt vad som sades stannar mellan oss.

TT: Funderade du på att lägga av i landslaget?

Nej, det ska jag inte säga. Det är väl också därför jag inte har uttalat mig och det är också därför jag är här i dag. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt med landslaget och det känns viktigt för mig.

Källström har trots petningen mot Norge fortsatt förtroende för Erik Hamrén som förbundskapten.

Ja det har jag. Det är han som tar ett beslut som känns rätt för honom. Som spelare får man acceptera det, säger Källström.

Mer läsning

Annons