Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallställning av Björknäs skjuts upp

Först i slutet av februari väntar Landstingsfastigheter besked för att kunna ta beslut om Björknäs sjukhem ska rivas eller överlåtas till den intressent som vill ta över fastigheten.

- Jag har ännu inte varit i kontakt med intressenten utan vill först avvakta besked från landstingsledningen, säger Landstingsfastigheters chef Torbjörn Olsson.

Först i slutet av februari är ett möte med landstingsstyrelsens arbetsutskott inbokat. Då ska det senaste förslaget presenteras och diskuteras. Alltså det förslag som Styrnäsbaserade Gårdens fastigheter presenterat om att förvandla det gamla sjukhemmet till bland annat ett företags- och konferenscentrum. Villkoret för ett övertagande är att intressenten får 4,9 miljoner kronor för att bland annat byta värmesystem.

Innan den aktuelle intressenten hörde av sig var det sagt att byggnaden skulle kallställas den första februari.

- Oljan är nästan slut och därför kommer vi att fylla på så att det räcker till dess vi vet om vi ska gå vidare med förslaget. Annars tas omedelbart ett beslut om rivning, säger Torbjörn Olsson.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70