Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallas silver sporrar curlingdamerna

Annons

Hon leder ett gäng färska mästare med ett stort arv att förvalta.

Då tackar Margaretha Sigfridsson Charlotte Kalla för draghjälpen.

Det är en jätteboost, säger hon.

Curlingen börjar på måndag - med två svenska lag som helst ska bidra till medaljskörden. Såväl Lag Sigfridsson från Skellefteå som Niklas Edin och hans kompisar från Karlstad har kapacitet att gå hela vägen.

Framgång föder gärna framgång.

Margaretha Sigfridsson jublade när Kalla gjorde sitt silverryck. Inte för att det minskar trycket och förväntningarna på mästarna från EM i Stavanger i höstas, mer för att det sporrar.

Det är positivt om Sverige får medaljer och den vågen ska vi rida på, säger hon.

Sigfridsson, Christina Bertrup, Maria Prytz, Maria Wennerström och reserven Agnes Knochenhauer är i Sotji för att försöka gå hela den där långa vägen.

Njuta av OS

Men också för att njuta av känslan av att vara här, mitt i OS-byn, tillsammans med världens bästa vinteridrottare.

Vi ska försöka dra nytta av storheten i det hela, inte uppslukas av det utan få energi. Det var fantastiskt att Kalla kunde ta en medalj. Det ger en jätteboost. Det är så härligt att vara en del av en större trupp, säger Sigfridsson.

Någon extra press att försvara Anette Norberg & Co guld från Turin och Vancouver känner hon inte.

Vi tycker att det är ett roligt arv. Det är fantastiskt att Sverige har dubbla olympiska mästare på damsidan. Det är en av anledningarna till att vi har kommit till den nivå vi är på, att vi haft så bra motståndare på hemmaplan. Vi vet väldigt tydligt vad vi måste leverera för att nå dit.

Sigfridsson pekar ut Storbritannien, Kanada och Schweiz som de främsta konkurrenterna. Redan i första matchen väntar Storbritannien, i andra Kanada...

"Inga skräplag här"

Antagligen de tuffaste matcherna i turneringen, men det spelar inte så stor roll. Vi brukar vara ganska bra i början av turneringarna, historiskt sett. Vi kan faktiskt tjäna på att möta dem innan de är varma i kläderna. Det är inte så roligt att ha dem i de två sista matcherna heller, säger Sigfridsson. Alla matcher är dessutom tuffa, det är inga skräplag här.

TT: Fördel att ni vann EM?

Lite är det så. Samtidigt säger det inget om hur det kommer att gå den här veckan. Vi vet att vi är i bra form, men det finns andra lag med förutsättningar att vinna om de spelar bra. Det som känns tryggt för oss är att vi haft bra resultat tillsammans, men vi måste göra vårt yttersta för att få det att stämma här.

Mer läsning

Annons