Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla trea i OS-genrep

Annons

Skiddrottningen Marit Björgen var överlägsen i dagens världscuptävling över 10 kilometer klassiskt i Toblach, Italien. Norskan var 36,7 sekunder före landsmaninnan Therese Johaug och 42,9 sekunder före trean Charlotte Kalla.

Jag är väldigt nöjd med dagen. Jag försökte att hela tiden dela upp banan i partier och kunde hålla fokus med bra tryck i åkningen, sade Kalla till SVT om lördagens insats.

Väderförhållandena i Toblach har varierat kraftigt, en utmaning som längdåkarna troligen kommer att ställas för även i Sotji-OS. Kalla har gjort flera skidtester och var nöjd med utfallet.

Jag hade bra glid och bra fäste och kunde åka avslappnat. Det kändes helt perfekt. Det känns riktigt bra. Det här var ytterligare ett kvitto på att planen fram till nu har varit på rätt spår, sade Kalla som tidigare utmanat om segrar och pallplatser i fristil, men som återigen gjorde en insats som räckte långt i klassisk stil. Det är skönt att veta att formen är bra och att jag har bra skidor, sade Björgen efter loppet.

I januari blev Björgen utklassad med över minuten av Therese Johaug i norska mästerskapen på 10 kilometer och blev även slagen av Heidi Weng. Men med en vecka kvar till OS har Björgen återigen hittat storformen.

Jag fick en bra känsla förra veckan och nu känns det fint före OS.

Mer läsning

Annons