Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla jagar pallplats

Annons

Charlotte Kalla visade på lördagen återigen att hon tagit klassiska kliv. På söndagen gäller det att visa att hon fortfarande är en världsstjärna i fristil.

Den svenska skiddrottningen har en pallplats i sikte när minitouren som inleder världscupen avslutas med en fristilsmil med jaktstart.

Charlotte Kalla har mäktigt motstånd då minitouren i Kuusamo avslutas på söndagen. Polskan Justyna Kowalczyk har kopplat ett segergrepp, Marit Björgen, som vunnit minitouren i Kuusamo alla tre åren, är tvåa och främsta utmanare.

Och bakom dem finns Therese Johaug - som är mindre än en sekund före Charlotte Kalla.

Ett starkt klassiskt lopp över fem kilometer bäddade för att Kalla är med och slåss om tätplatserna i Kuusamo. Med en femteplats, 18,7 sekunder bakom Kowalczyk, gjorde hon ett av sina bästa klassiska lopp i karriären.

Ingen tillfällighet

Det visar att loppet i Bruksvallarna förra helgen inte var någon tillfällighet, sade en nöjd Kalla efter lördagens korta dagsverke. Fem kilometer är en jobbig distans. Man måste ligga på på den platta partierna också, och jag försökte verkligen växla teknik efter hur banan såg ut. Men jag känner att det har lossnat i klassisk teknik, jag kan åka mer avslappnat både diagonalt och i stakningen.

Johaug och Kalla har 20 respektive 45 sekunder fram till Björgen och Kowalczyk.

Svårt att säga om det går att ta in, sade Therese Johaug, trea efter Kowalczyk och Björgen på lördagen. Men jag tror att skejtformen är bra och det är väldigt bra att Charlotte är så nära mig. Jag hoppas vi kan dra nytta av varandra i morgon.

"Trögstartad"

Britta Johansson Norgren har med all sannolikhet kommit tillbaka till landslaget för att stanna. Den 30-åriga mamman fick visserligen nöja sig med 20:e plats på lördagen, men är nästa bäst svenska på 16:e plats inför söndagens fristilslopp.

Jag var trögstartad i dag och hade inte riktigt fokus i början. Jag måste vara lite mer taggad från start, sade hon självkritiskt. Men jag tog många placeringar på slutet och har chans att bli bland de tjugo främsta sammanlagt. Det är ett klart hopp upp mot de senaste åren.

I slutet av förra säsongen började Britta Johansson Norgren visade prov på takter i nivå med när hon slog igenom OS-säsongen 2005-2006. Och det gav bränsle till en förnyad satsning som gjort henne till en internationell åkare igen.

Nu ska jag få åka världscup resten av säsongen i alla fall, sade hon.

Mer läsning

Annons