Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KaLas på Sörgården i Bredbyn

Den 21 januari blev det två timmars KaLas på Sörgården i Bredbyn med Karin Tängdén och Lasse Sjöman som underhållare.

Annons

Där den lättsamma duon dyker upp sprider sig en mysig stämning i lokalen. Man behöver bara titta på Karin och Lasse så blir man glad. Sin vana trogen hade Lasse Sjöman en godispåse med sig som vi i publiken skulle få tävla om genom att svara rätt på mer eller mindre kluriga frågor till musikaliska ledtrådar. För att få full pott krävdes 18 rätt, men det gick alla bet på. Klurigaste frågan var när RUT-avdraget infördes (2007) och vad som gömde sig bakom förkortningen RUT (Rengöring/Underhåll/Tvätt). Tro det eller ej, så fanns det ett lag som lyckades knäcka båda delfrågorna, men om det var med eller utan mobilsurf lär vi nog aldrig få veta.

Med gott lagarbete lyckades de sittande vid ett av borden med bedriften att få 17 rätt av 18 möjliga. Laget kunde därmed kvittera ut en godispåse som Karin Tängdén överräckte till lagkaptenen. Som tack fick Karin en hjärtlig kram tillbaka.

Efter att frågesporten avklarats bjöds det på kaffe och gokaka av flinka servitriser på Sörgården. Den glada stämningen fortsatte efter kafferasten med att KaLas bjöd upp till eftermiddagsdans till välkända smäktande toner.

Ville man inte dansa så gick det bra att bara sitta kvar och hålla takten med foten och nynna med i de välkända låtarna som man förknippar med Ingmar Nordströms, Lasse Berghagen, Matz Bladhs, Vikingarna, Sven-Ingvars, Alf Robertsson, Lasse Stefanz med flera. Tio välkända godbitar blev det innan KaLas avtackades av värdinnan Elisabet Rehn, som samtidigt slog ett slag för nästa underhållning med Lillemor&Jörgen tisdag 28 januari 13:15.

Elisabet sa ingenting om dans då, men det kan ju inte vara förbjudet att ta sig en svängom om andan faller på kan man ju tycka.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel