Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajsa Kling får köra världscupsfinal – formen pekar uppåt

Formen pekar uppåt för Kajsa Kling, även om de mest framskjutna placeringarna uteblivit. Nu satsar hon inför sista världscuptävlingen innan finalerna i Lenzerheide.

I helgen körs damernas super G och kombination i schweiziska Lenzerheide. Då ska Kajsa Kling bygga vidare på formen för att kunna prestera i världscupsfinalerna i St Moritz helgen därpå.

– Hon åkte bra storslalom i Jasna och ska försöka behålla den här formen nu, säger alpina landslagets damchef Lars Melin i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Bästa säsongen för Kling - tack vare internationellt samarbete

I måndagens storslalomtävling i Jasna slutade Kling på 18:e plats. Helgen dessförinnan blev det en niondeplats i super G i Soldeu El Tarter, vilket var hennes sjunde placering på topp tio den här säsongen. Hon låg också tvåa i kombinationstävlingen efter första åket. Så formkurvan pekar absolut uppåt.

– Visst är det så. Det ska bli jätteskoj att följa henne i helgen, säger Lars Melin.

Kling är redan kvalificerad till nästa veckas finaler i störtlopp och super G. Hon har dock chansen att kvalificera sig även till storslalom, om hon gör bra ifrån sig i helgen.

I söndags säkrade Frida Hansdotter den totala segern i slalomcupen och det svenska laget verkar ha fått en nystart.

– Vi har mått bra en längre tid här nu så jag tycker det känns skönt och roligt att det blir framgångar också, säger Lars Melin.

Hansdotters prestation kan ge motivation till andra åkare också, menar Lars Melin.

– Ja, på kort sikt kan det absolut göra det. Jag känner också att det på lång sikt kan motivera mycket folk och ungdomar i Sverige som vill bli alpina stjärnor.

För fler nyheter och reportage om alpint och andra vintersporter: gilla Skidpuls på Facebook!