Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnberg och Frölunda på väg uppåt

Annons

Frölunda närmar sig en formtopp. Inte minst veteranen Magnus Kahnberg, som gjorde två drömmål när Frölunda slog Luleå med 4-2 hemma och tog sin fjärde raka seger.

Självförtroendet har sakta men säkert växt, säger Kahnberg.

Han värmde upp med en passningspoäng när John Klingberg drog upp pucken i krysset och gav Frölunda ledningen med 2-1 i mitten av andra perioden.

Drygt två minuter senare avslutade han ett mycket vackert anfall i powerplay: Pucken gick från klubblad till klubblad förbi Luleåspelarna tills den nådde Magnus Kahnberg, som skickade upp 3-1 i nätet bakom gästernas målvakt David Rautio.

Knappt två minuter in i tredje perioden fick han pucken med ryggen mot mål - och drog en backhand mellan benen på sig själv. Återigen förbi Rautio. 4-1 till Frölunda.

Magnus Kahnberg är i form.

Den känns jättebra. Det har den egentligen gjort under en ganska lång tid, tycker jag. Jag känner mig pigg. Självförtroendet har sakta men säkert växt under säsongen efter en jäkligt tung start, säger han efter matchen.

Systemskiftet under Roger Rönnberg har inte varit helt lätt för den snart 34-årige forwarden.

Den största grejen personligen har nog varit att det tagit tid för mig att hitta rätt i sättet vi spelar på. Jag har ändå spelat många säsonger. Man är van vid det gamla sättet att spela, vicka på arslet när man tappar pucken. Nu ska man sätta press över hela banan i stället. Det har tagit lite längre tid för en annan, om jag ska vara ärlig.

Hemmalagets 1-0-mål kom efter en blixtsnabb kontring i slutet av den jämna första perioden - Erik Karlsson tog tillvara på Nicklas Lasus fina framspelning och avslutade säkert. Luleås Dean Kukan kvitterade med ett fladdrigt dragskott sex minuter in i mittperioden, och Cam Abbott reducerade till 4-2 med tio minuter kvar av tredje. Men gästerna var aldrig riktigt nära att störa Frölunda.

Frölunda vinner fullt rättvist. Vår egen insats tycker jag är riktigt, riktigt blek, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist.

Frölunda kan nog börja titta uppåt snarare än nedåt i tabellen, även om inte Roger Rönnberg håller med.

Jag tror alla tränare i SHL skulle vilja ligga etta, men jag tror inte det hjälper oss att tänka på slutresultatet, säger Frölundatränaren.

Mer läsning

Annons