Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kabanov: "Slagsmålet tände hela vårat lag"

/
  • Det blev en het match mellan Modo - Luleå efter jätteslagsmålet i den andra perioden.

Det var bråket som fick Modo att vakna. Robert Hägg fick en del stryk men hans lag kunde ta två poäng.

– Det tände hela laget, säger tvåmålsskytten Kirill Kabanov.

Annons

Modo kom till spel mot Luleå efter en tung tid. Fem förluster och två poäng var lagets facit på de fem senaste matcherna. Därför var vinsten mot Luleå den första segern på en månad.

Inledningen såg allt annat än bra ut då Luleå styrde och ställde som man ville. Att ställningen endast var 1–1 berodde mest på en individuell prestation mitt i hemmapressen signerad Joonas Lehtivuori som efter en lång uppåkning drog iväg ett perfekt skott.

Bara sekunder efter Lucas Wallmarks mål till 2–1 i början av andra perioden smällde Anton Hedman och Robert Hägg ihop och började bråka. Handskarna kastades och matchstraff blev bestraffningen för båda spelarna efter ett slagsmål modell större där Hedman fick övertaget tidigt och kunde mata in flera slag.
– Det är sånt som händer. Vi tacklade varandra först och han kom efter med en onödig crosschecking. Sen bara blir det ett slagsmål. Först tänkte jag att domarna skulle hoppa in, men de skrek att vi skulle få gå, då var det bara att göra det bästa av situationen, säger Hägg.

Hur var det att slåss mot Hedman som är ganska stor?
– Han är stor och stark och har gjort det förut. För mig var det första gången i ett riktigt slagsmål. Det kommer säkert hända fler gånger.

Vem vann tycker du?
– Han kanske vann poäng då han har lite mer rutin bakom sig. Jag hoppas det blev något positivt av det, säger Hägg som fick match penalty och därmed är anmäld till disciplinnämnden och avstängd i nästa match.

Kanske var det tack vare bråket för mindre än minuten efteråt kvitterade Kirill Kabanov med ett högt skott och Modo kunde ta över matchen. Samme Kabanov ordnade även ett mål i power play, där Modo haft stora problem.
– Det var jätteskönt med målet i power play. Det var kanske inte det bästa spelet men vi fick i alla fall göra mål. Får vi det att lossna i slutspelet kan det bli riktigt roligt, säger tränaren Anders Forsberg som också gladdes åt Kabanovs insats i matchen.

– Han var jättebra överlag och är en intressant spelare. Han är avig, har bra ett bra skott och ger oss offensiv spets.

För den 21-årige ryssen var detta hans fjärde och femte mål på tio matcher utöver en assist. Tillsammans med Samuel Påhlsson och William Nylander låg man bakom alla mål.
– Samuel är en stjärna och är så smart i sitt spel. Man kan verkligen lära sig grejer av honom. William är en blivande NHL-spelare som har allt som krävs. Vi spelade bra i dag och trivs tillsammans, säger Kabanov.

Annons