Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Junta lovar belöning för information

Guineas militärjunta utfäste på lördagen en stor belöning för upplysningar som kan leda till att mordförsöket på juntaledaren Moussa Dadis Camara klaras upp.

Juntan vädjar till befolkningen att aktivt hjälpa till i sökandet efter löjtnanten Aboubacar Sidiki Diakite och hans medhjälpare. "En stor belöning kommer att ges till vem som helst vars bidrag leder till att dessa farliga kriminella ställs till svars, hette det i ett uttalande i en statlig tv-kanal.

Diakite har anklagats för att försöka skjuta ihjäl Camara i ett angrepp i torsdags. Därefter flögs juntaledaren till Marocko för att få vård.

Diakite, känd som Toumba, sade till AFP på lördagen att han fortfarande var på fri fot på en säker plats och att han har ett antal män med sig. Han vägrade att diskutera angreppet på juntaledaren utan sade att han "väntade för att se hur saker och ting utvecklas".