Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Junseleförening får inte köpa skollokalerna

I Junsele arbetar föreningen Västras miljöskola med att utveckla skolan för att på sikt rädda den kvar på orten. Ett steg i omvandlingen till en miljöskola är att överta samtliga skollokaler i samhället. Men barn- och skolnämnden i Sollefteå säger nej.

Barn- och skolförvaltningen har tittat på frågan sedan föreningen lämnade in sin ansökan och deras slutsats, som nämnden delar, är att man inte kan låta föreningen Västras miljöskola köpa lokalerna utan att först ompröva beslutet i kommunfullmäktige.

"En miljöskola med upptagningsområde i Junsele och Näsåker påverkar i hög grad även elever i Ramsele-Edseleområdet. Vid en eventuell omprövning måste skolsituationen noga prövas även för dessa elever", skriver de i sin bedömning.

Huruvida skollokalerna i Junsele ska säljas till Västras miljöskola avgörs så småningom i kommunstyrelsen.Läs mer i tisdagens TÅ.


/Allehanda.se