Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele skuggar i toppen

/
  • Junseles kvicke anfallare Little Lewis är nu uppe i åtta mål efter att han avgjort derbyt mot Höga Kusten på Kinavallen. Här ser vi honom i en tuff duell med Niklas Fäldt i hemmalaget.

Junsele tog chansen och hakade på Friska Viljor i serietoppen genom att besegra Höga Kusten i derbyt på Kinavallen.
– Vilken moral grabbarna visade. Jag är både stolt och full av beundran, konstaterade JIF-tränaren Kevin Spires stolt efteråt.

Annons

Vi förstår honom med tanke på att förutsättningarna ändrades dramatiskt för Junsele under den första halvleken.

Först tvingades målvakten Felix Henriksson kasta in handduken på grund av skada och han ersattes av utespelaren Alexander Spires i den 35:e minuten.

Inte nog med det.

I slutet av halvleken sträckte sig anfallsstjärnan Serggiu Baran och han kände så mycket smärta att han aldrig kom ut till den andra halvleken.

Andra halvleken var nämligen bara två minuter gammal när Jonas Edholm, nyförvärvet från Anundsjö, presenterade sig genom att sätta dit foten och trycka in bollen efter en lång frisparkslyra från nästa halva plan.

Men sedan tog Höga Kusten över initiativet mer och mer, och det låg liksom i luften när Vladimir Tanurcov, centralt vid straffområdes linjen, dundrade in kvitteringen.

Nu förväntade sig nog merparten av de 200 åskådarna runt Kinavallen att Höga Kusten skulle behålla initiativet och lägga ännu mera tyngd bakom i offensiven. Men så blev det inte.

Istället svarade Junsele för en snabb spelvändning som gav en hörna och sedermera också ett 2-1 mål genom Little Lewis.

– De gjorde sina mål på två fasta situationer. Vi hade väl 20-talet under hela matchen men gjorde inte ett enda mål. Jag är så besviken, suckade Ante Danielsson i Höga Kusten efteråt.

Uppåt var det däremot i Junsele som nu bara är två poäng bakom FV i toppen:

– Men jag är inte överraskad. Jag har sagt det tidigare, vi kommer att bli bättre och bättre ju mer vi får spela ihop med det här laget, avrundade Spires.

Division 3 mellersta norrland

Höga Kusten-Junsele 1-2 (0-0)

0-1 (47) Jonas Edholm, 1-1 (60) Vladimir Tanurcov, 1-2 (70) Little Lewis

Domare: Martin Carlsson Östersund

Publik: 200

Annons