Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele riskerar anmälan

/
  • Junsele i vitt, här i en match mot Spöland, riskerar en anmälan efter en match mot Alsens IF då de kan ha spelat med otillåtet antal utländska spelare.

Om det visar sig att Junsele använt otillåtet antal utländska spelare i mötet med Alsens IF i lördags, tänker klubben anmäla händelsen.

– Vi kommer att kolla upp saken först, men kanske är det grönt. Då låter vi saken bero, säger Tommy Martinsson, tränare i den jämtländska föreningen.

Annons

Men visar det sig att påståendet stämmer, ja då tvekar inte Alsen.

– Då är det ju fusk och då kommer i historien i en annan dager. Klubben har också varit i kontakt med Jämtlands Fotbollsförbund angående det här ärendet.

Enligt Adam Mattiasson, tränare i Brunflo, som också varit i kontakt med Svenska Fotbollsförbundet, så måste anmälan inkomma fem arbetsdagar efter att matchen har spelats.

– Vi i klubben har pratat med två tjänstemän och en jurist som tittat på frågan, men eftersom vår eventuella anmälan inte var gjord kan vi göra en i efterhand. I så fall kan det handla om böter, dock inget poängavdrag.

Det samma gäller matcherna mot Betsele och Kubikenborg, föreningar som också kan anmäla Junsele av samma skäl.

Brunflo har inte bestämt sig för om de ska göra en anmälan eller inte.

– Vi har inga intressen av att försvåra för en seriekollega, men samtidigt handlar det om vår policy, klubben är naturligtvis för fair play i alla lägen. Vi kommer först att kontakta dem för ett samtal, kan de motivera på ett bra sätt att det handlar om ett misstag eller ett missförstånd. Ja, då köper vi väl det.

Enligt Mattiasson, som var i kontakt med förbundet under gårdagen, kan det bli så att även Svenska Fotbollsförbundet gör en anmälan om det visar sig att fel blivit begångna.

Skulle Alsen anmäla och få rätt, ja då tappar Junsele tre poäng och då förvandlas 5-1 segern till en 0-3 förlust i protokollet.

Annons