Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele IF kräver pengar av förbundet

/
  • Fjolårssäsongen i division 2 blev en tung ekonomisk smäll för Junsele IF genom att de inte fick spela med sina utländska nyförvärv under våren, bara betala deras löner. Nu kräver de en stor summa pengar i ersättning av Svenska Fotbollsförbundet.

Junsele IF kräver en stor summa pengar i ersättning av Svenska Fotbollsförbundet med anledning av att de stoppade åtta av klubbens utländska förvärv från spel under hela vårsäsongen 2011.
– Vi har gjort en förteckning över de ekonomiska krav vi begär av förbundet, säger klubbens ordförande Stig Malmqvist.

Annons

Svenska Fotbollsförbundet hävdade från början att Junsele IF hade förfalskat spelarnas namnteckningar i övergångshandlingarna. Därför godkändes inte övergångarna innan deadline för våromgången.

Det här utmynnade i att Junsele under våren inte hade ett lag som var tillräckligt bra för division 2 och de tappade så mycket mark under den här tiden till övriga lag i serien så hela säsongen blev förstörd.

Fast Junsele vann däremot kampen vid sidan av planen mot Svenska Fotbollsförbundet och så småningom erkände de sitt misstag och gav klubben rätt.

Det här kostade dock Junsele en väldig massa pengar i form av bland annat spelarlöner som de var tvungen att betala ut till spelarna trots att de inte var tillgängliga. Spelarna i sin tur hade ju ett skriftligt avtal med Junsele som fortfarande gällde dem emellan.

Nu vill Junsele ha ersättning för detta och en del andra omkostnader och enligt Radio Västernorrland landade slutnotan på drygt 1 000 000 kronor.

– Det beloppet vill jag inte kommentera, men det är en betydande summa i alla fall, säger klubbens ordförande Stig Malmqvist.

Kravlistan sammanställdes och skickades in till Svenska Fotbollsförbundet någon gång i våras enligt Stig Malmqvist och därefter har parterna haft en del telefonkontakt:

– Vi har fått vissa förfrågningar gällande saker på vår kravlista. De har velat komplettera uppgifterna helt enkelt.

Har du någon aning var ärendet ligger idag och om det eventuellt är någon ersättning på ingång till er från förbundet?

– Har inte en aning faktiskt och jag vill inte spekulera i något heller. Men bollen ligger hos förbundet just nu.

Sporten talade med Svenska Fotbollsförbundets chefsjurist Christer Malmsten, som bekräftade att Junsele gjort en framställa om ekonomisk ersättning.

Men där tog det stopp för han ville inte ge några kommenterar i övrigt i ärendet.

Annons