Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele avgjorde sent

/
  • Junseles George Landais i en duell med Pontus Larsson i Kramfors. Det blev Landais Junsele som gick segrande ur derbyt på mon.

Det bjöds på ett målkalas och en dramatik av sällan skådat slag på Mon i Junsele när nykomlingen Kramfors gästade i division 3 derbyt.
Sju mål fick publiken se och de flesta på läktarplats jublade när Junsele till sist avgjorde i matchens 85:e minut där moldaven Eugeniu Samson svarade för målet från nära håll i straffområdet.

Annons

Ni bara veta vad det svängde i det här derbyt där hemmalaget Junsele gick fram till en 2-0 ledning i paus och i det skedet satsade nog de allra flesta en slant på Junsele även om gästerna spelmässigt var väl så bra.

Kramfor jhängde dock inte med när kvicke liberianen Little Essis Lewis skruvade upp tempot och löpte igenom gång på gång efter vänsterkanten.

Det var också denne Lewis som svarade för Junseles båda mål den första halvleken.

Fast Kramfors reste sig på ett berömvärt sätt samtidigt som hemmaspelarna vek ned sig fullständigt under den första kvarten av andra halvlek.

Och då rasslade det till inte bara en och två gånger i Junseles mål, utan även en tredje gång och på en dryg kvart hade Kramfors lite överraskande vänt till sin fördel.

Men det var inte bara i Junsele som det slarvades på flera håll den här aftonen. Även i Kramfors såg vi brister och just ett misstag på mittplan bäddade för Junseles kvittering.

Nu var det inhopparen, en annan liberian vid namn Otis Kuwin, som bjöd på ett solonummer och sedan tryckte in trean. Såg väl i och för sig inte helt otagbart ut, men målvakten Farruh Muhitdinov ska ända inte lastas för målet. Situationen som sådan borde aldrig uppstått över huvudtaget.

Som om det här skulle vara nog för Kramfors.

När matchuret hade tickat fram till 85 minuter gjorde Eugeniu Samson 4-3 från nära håll, och även om Kramfors försökte med alla medel ii offensiven på slutet lyckades hemmalaget hålla undan och plocka hem alla poäng.

Division 3 Mellersta Norrland

Junsele-Kramfors

4-3 (2-0)

Målen: 1-0 (2) Little Essis Lewis, 2-0 (36) Little Essis Lewis, 2-1 (47) Marcus Jössund, 2-2 (53) Petter Thelin, 2-3 (61) Jamie Steel, 3-3 (78) Otis Kuwin, 4-3 (85) Eugeniu Samson.

Domare: Joakim Nilsson Östersund

Publik: 150

Annons