Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juniorsatsning väntar när Modo åker ur: "Här ska grannens grabb spela"

Modos ordförande Tomas Byberg berättade i vår livesändning efter Modos degraderingsmatch mot Leksand hur Modo kommer starta om i Hockeyallsvenskan.
Och det blir en juniorsatsning.
– Här ska grannens grabb spela, säger han.

Modo fick kritik redan innan säsongen för att de tappat lokal förankring. Nu när klubben åker ur SHL, ska den komma tillbaka.

Det enligt ordförande Tomas Byberg.

– Klart vi har rustat för vad som kan hända. Det är inte första gången vi är nära nedflyttning. Vi vet ungefär vad som kan inträffa. Det skiljer fruktansvärt mycket i resurser. Klart det blir mycket nedskärningar och kontrakten upphör per automatik. Vi ska bygga ett nytt lag från grunden. Det blir med egna juniorer och juniorsatsningar som finns där.

Även om det är tidigt inpå analys är han självkritisk mot hur de satsat.

– Det är bara inse att något har vi inte gjort rätt, det är andra året i rad vi är i kval. Vi ska bygga laget från grunden med lokal anknytning. Här ska grannens grabb spela.

– Örnsköldsvik är en hockeybygd. Nog ska vi komma tillbaka på sikt.