Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jultågskaos - satt fast i sex timmar

Annons

Mitt i den svettiga jultågstrafiken blev det fel på strömförsörjningen på sträckan mellan Norrköping och Linköping. Passagerare på ett X 2000-tåg mot Skåne satt fast i uppemot sex timmar.

Felet med strömförsörjningen ledde till rejäla förseningar för alla tåg som trafikerade södra stambanan på tisdagen. En passagerare på ett X 2000-tåg som Skånskan.se har talat med satt fast i sex timmar - tre timmar längre än planerat.

På grund av kontaktledningsfelet så kör vi på ett spår förbi platsen. Det beräknas väl bli helt klart runt midnatt, säger Denny Josefsson, pressinformatör på Banverket, till TT.

Själva kontaktledningsfelet orsakade bara ett totalstopp på drygt 1,5 timme - men sedan blev det signalfel på det spåret.

Då var ju de första tågen redan kraftigt försenade, och så spädde det på med följdförseningar. Det är så med tåg, är ett sent drabbar det flera, säger Denny Josefsson.

Han vet inte exakt hur många resenärer som drabbats, men eftersom de flesta tågen var fullsatta tror han att det handlar om ett par tusen.

I resten av landet har det också varit en hel del förseningar, främst på grund av vädret. Under natten mot onsdag ska Banverket ha personal ute som skottar för att klara av de väntade snöfallen.