Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julsånger på Nipudden

Annons

PRO-kören, under ledning av Kristina Jönsson, gjorde sitt traditionella julbesök på Nipudden. Hon trollar fram de vackraste toner ur sångarnas strupar.

Kören började med "Bjällerklang" och fortsatte med "Ett vänligt ljus" och med just en sådan blandning av glada och seriösa julsånger fortsatte konserten fram mot pausen. Sören Jönsson spelade några välkända valser på sitt munspel och Nipuddens boende sjöng med och stämningen blev hög.

Sedan sjöng Nipuddens egen Barbro Kjellson "En stjärna lyser så klar". Man överdriver inte om man påstår att operavärlden gått miste om en stjärna när Barbro valde vård och omsorg i stället för världens stora scener.

Karl Emil Eriksson har även han en pipa som överträffar de flesta. Han och Sören Jönsson avslutade första delen av konserten med "Rimfrostjul" och så blev det kaffe.

Nipuddens personal hade bakat och bjöd på ett överdådigt fika.

Andra delen fortsatte i samma anda med en blandning av glada och allvarliga sånger. Per Lindell läste julevangeliet med stor övertygelse och det hela avslutades med julsångernas julsång "O,helga natt".

Britt-Marie Sörensson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel