Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julottan drog över etthundra till Örnsköldviks kyrka

Det finns flera anledningar till att folk stiger upp i ottan för att få vara med på julottan. Jag hann träffa Ulf Thors som hastigast, svensk mästare i ishockey med MoDo 1979 och fick höra att han hade som tradition att gå till kyrkan vid de stora kyrkohögtiderna. För Christina Åsbjörk var det prästen Ulla Britt Sundin som drog mest. Alla som var i Örnsköldsviks kyrka var givetvis där för att tillbringa juldagsmorgonen tillsammans med likasinnade och få känna julfriden som förkunnas i julevangeliet.

Annons

För mig och förmodligen för några till var det Lukas Johansson som var den främsta anledningen. Lukas gjorde ingen besviken med sin trumpet. Efter att kyrkklockorna ringt färdigt så spelade Lukas ”När juldagsmorgon glimmar” till ackompanjemang på kyrkorgel av Niklas Jansson. Därefter kom både Lukas och Niklas ned till koret, där det blev ”Ding Dong” på trumpet och piano, innan Ulla Britt Sundin gick upp i predikstolen och läste julevangeliet och därpå höll predikan som handlade om julhälsningar till släkt och vänner. ”Christmas Song” i ett trumpetsolo av Lukas Johansson blev en fin inramning av julevangeliet och julpredikan.

Med lätta steg vandrade kyrkobesökarna kyrkogången ner och önskade varandra god jul innan det bar iväg hemåt. Ett stort tack till samtliga medverkande som spred julens glada budskap till oss drygt etthundra julottebesökare.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel