Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmysig lördagskväll i Standmon

Lördagen 16 november hade ett 70-tal personer hörsammat inbjudan till julfirande på Strandmons "gammskola" De möttes av en upplyst skola med marschaller och eldkorgar.

Annons

Lokalen var vackert julpyntad med girlanger, ett bord som byggts upp med mossa, sten, tomtar och ljus samt en sovande snarkande tomte som alla beundrade.

Alla blev bjudna på varm glögg och pepparkakor.

Assar hälsade välkommen och Kent Sundberg stod för kvällens underhållning.

På ett vackert buffébord var det uppdukat tunnbröd, skinka med tillbehör, risgrynsgröt och juläpplen till allas belåtenhet.

Därefter blev det dragning av lotteri med fina vinster och det efterlängtade kaffet serverades med gott hembakat saffransbröd och pepparkakor. Därefter följde paketauktion av många fina skänkta paket och pepparkakshus.

Som avslutning föreslog Kent allsångmed julens sånger där alla stämde i och sjöng.

Dagen började lida mot sitt slut, Assar framförde bygdegårdens tack till Kent, alla som kommit, de som skänkt gåvor, de som hjälpt till att genomföra festen, Sollefteå kommun och Studiefrämjandet samt önskade God Jul Gott Nytt År.

Sigrid Näslund-Tunegård

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel