Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmys på Rättargården i Moliden

När julen närmar sej så kommer traditionerna fram. Folkdanslaget Anundsjöringen har en tradition som har blivit ett måste och det är att komma till Rättargården i Moliden en kväll innan jul. Det var 24 medlemmar som kom och fick känna atmosfären och se alla gamla saker som finns där, man har hamnat i en värld som man bara har hört talas om. Två ”tjänstemän” på kontoret hälsade oss välkommen och ”tomtarna” hade dukat bordet, samt fixat allt för att vi skulle få en mysig julstund.

Annons

Ordförande Hans Wikström hälsade välkommen och Nicke Gustafsson serverade glögg och pepparkakor i herr-rummet, sedan blev det varsågod att sätta sig till bords. Vi firade en 50-åring och Hans tackade dansledaren Marina Viström för det jobb som hon gör för oss och att det bidrar till den härliga sammanhållningen som vi har i föreningen, de fick var sin blomma.

Gröten kom fram tillsammans med skinkan och vi åt oss mätta. De fick en lott när de kom och sedan blev det dragning och alla fick var sin julklapp. Kurt Nylander berättade om förenings start och resor samt andra samkväm som vi deltagit i.

Marina berättade om kommande planer vad gäller träningen och övriga arrangemang. Det pågår en ”budkavledans” som Svenska Ungdomsringen anordnar och vi är värd för Ångermanland. Den kommer norrifrån och ska vidare söderut till Stockholm. De lag som ska föra dansen vidare till Medelpad, kommer till Mellansel i slutet av januari.

De beslutades att dansträningen startar den 12 januari och årsmötet blir den 24 januari i Tjärnstugan, Bredbyn. Hans tackade ”tomtarna” som fixat kvällen och då speciellt Berit Nylander som kokat gröten. Han önskade alla en God Jul och ett Gott Nytt dansår.

Vi avslutade kvällen i Mo kyrka till ”Julstämning i folkmusikton” där familjen Eriksson spelade och sjöng julsånger tillsammans med Mokören och prästen Kjell-Erik Edlund höll en liten andakt. Det blev en mycket fin avslutning på vår julträff. Vi har kört träningarna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Eleonore Nordin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel