Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmusik i advent med Gullängets kyrkokör

Gullängets kyrkokörs julmusik med Lina Sundqvist blir bara bättre och bättre år från år. Söndag 15 december i snöslask och busväder blev det 62 stycken som kom för att lyssna på högklassig, fyrstämmig variationsrik musik där Lina Sundqvist smekte fram tonerna på pianot med sina mjuka händer och i solon bar hon fram julmusiken med sin vackra sopranröst.

Annons

Kören hade för dagen fått förstärkning av Johan Drejare, som sjöng en av basstämmorna. Vilket lyft för kören, så nu får vi hoppas att Johan fått blodad tand och fortsätter att sjunga med på kommande konserter. Förutom körsången uppträdde Johan med gitarr då Lina Sundqvist sjöng ett solo till eget pianoackompanjemang om Karl Bertil Jonsson som genom tv-rutan tittar in i de svenska hemmen på julafton.

Konserten inleddes med ”Nu tändas tusen juleljus” varefter Lina Sundqvist hälsade välkommen med en dikt om den jul vi väntar på vilket blev en perfekt övergång till ”Sköna advent”. Med ”Bjällerklang” lämnade kören advent bakom sig och blev sedan spralliga i ”Schuberts militärmarsch” och ”Jag fångade en räv idag, men räven slank ur näven och jag är lika glad för det och gladast är nog räven”.

Det lekfulla bröts av med ”Det strålar en stjärna” av kören innan Maj Inger Forsberg steg fram och sjöng att ”Julen är här”, vilket gav kraftiga applåder.

Kören sjöng så vackert, så vackert ”Stilla natt”, ”Somna i ro mitt barn”, ”När juldagsmorgon glimmar” och ”Jul, jul strålande jul”.

Innan vi gick hem önskade kören alla en fröjdefull jul med ”We wish you a merry Christmas” med egen svensk textversion.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel