Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad på Hembygdsgården i Örbäck

Annons

Årets julmarknad på hembygdsgården i Örbäck, Långsele, som gick av stapeln 24 nov, var en mycket uppskattad och välbesökt marknad för både försäljare, besökare och vi som arrangerade den.

Det kom mycket folk redan från start och sedan var det en jämn ström hela dagen. Vädrets makter var med oss med mycket bra temperatur, ingen blåst, inget regn. Barnen fick träffa tomtefar och tomtemor i Lapjohns stuga för at lämna önskelistor, gå en tomtestig när skymningen föll på och med hjälp av ficklampor hitta tomtarna som fanns utefter stigen samt prova lyckan i fiskdammen. Det serverades kaffe med lussebulle och pepparkaka, risgrynsgröt, skinkmacka, korv med bröd, och glögg. Besökarna kunde besöka Idolfsboa och loppis, värma sig i Pahléns båda hus en där det fanns försäljare. Försäljning av hantverk och mat fanns att köpa både inom och utomhus. Ett julklappslotteri såldes. Här fanns hembakat bröd att köpa som våra medlemmar bakat och skänkt. Under dagen spelade Tomas Hollsten och Kenneth Österberg fin stämningsfull julmusik. Tomten gick runt bland alla som var där. En riktigt lyckad dag där alla såg ut att trivas och det ger mersmark inför nästa år. Ett stort tack till alla som kom, knallar, besökare och alla som gjorde att det blev en fin julmarknad även iår.

Ing-Mari Överby

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel