Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad med matine i Bollstabruk

Bollstabruk intresseförening anordnade sedvanlig julmarknad på torget lördag den 30 november.

Många besökare och bra med försäljning av både mat och julalster av olika slag. En anledning till den välbesökta marknaden, förutom det fina vädret, var bland annat närvaron av Bollstasonen och författaren Mats Jonsson. Mats berättade om sin nya ungdomsbok ”Blod i gruset”, en spännande berättelse kring Ådalshändelserna 1931. Boken kan läsas av ung som gammal och den såldes bra med signering av författaren.

Gunilla Åsberg, konstnär från Umeå, som fått i uppdrag att genomföra ett konstprojekt med focus på Bollstabruk fanns också med under hela dagen. Konstprojektet ska presenteras i Bollstabruk kommande höst.

En annan som deltog var Ida Norman från Bollstabruk, som tillsammans med fyra studiekamrater vid fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik, bildat företaget Idrottsmat UF. Man har gjort en kokbok där kända idrottsprofiler från höga kusten delat med sig av sina favoritrecept.

Ytterlännäs hembygdsförenings ”kolbullegäng” gräddade även i år kolbullar som smakade förträffligt. I Café Genomfarten var det trångt hela dagen och där fikasugna hade svårt att hitta en ledig stol. Den duktiga och serviceinriktade personalen såg till att alla trivdes.

En årlig tradition på julmarknaden är kyrkisbarnen som sjöng julsånger från scenen. Ubbe Byström, med sin vana trogen, ledde dansen kring granen mitt på torget. I vanlig ordning dök därefter tomten upp bakom husknuten till gamla ICA och delade ut en godispåse till alla barn. Höga kustens räddningstjänst fanns på plats med sin brandbil, men inga tillbud hände, vilket gjorde att de båda brandmännen hade en ganska lugn dag.

En fin marknadsdag, som avrundades med tända marschaller längs gångvägen, när mörkret infann sig på eftermiddagen. På söndag eftermiddag var det matiné på Bollsta Folkets Hus med filmen ”Arthur och julklappsrushen” i samarbete med Kramfors kommun. Bollstabruk intresseförening bjöd på biljetten och drygt 100 besökare kom för att se filmen. En bra avrundning på julmarknadshelgen i aktiva och trevliga Bollstabruk.

Lars Sjödin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel