Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkonserten i Nordingrå upprepade förra årets succé

Julkonserten i Nordingrå kyrka på söndagen tredjedag jul avslutade traditionsenligt julhelgen. Konserten är en av årets höjdpunkter i Nordingrå. Också i år höll man två föreställningar eftermiddag och kväll, klockan 16 och 19, och det var så gott som fullsatt på båda.

Annons

– Vi sticker inte under stol med att årets konsert är en repris rakt av från förra året, säger Erik Parkman, som sjunger basstämman i kören och spelar trombon i orkestern.

– En succé tål att upprepas, och det här programmet var gediget och väl inövat.

Det är bara att instämma. Repertoaren bestod av idel traditionella julklassiker. Det började med Stilla natt, och fortsatte sedan med julpärlor som O helga natt, Jul, jul strålande jul, Juletid, Dagen är kommen, till en modern klassiker som Koppången, med mera.

Tack vare att man höll sig till förra årets program kunde repetitionstiden förkortas något till omkring en månad. Kören under julkonserten är en evenemangskör som samlas enbart till jul. Stommen utgörs av Nordingrå kyrkokör och ungdomskören Soul Teens, resten är lokala förmågor som ansluter särskilt för tillfället.

– Dessutom är det alltid några som flaxar in från Övikshållet, säger sopranen Anneli Lundberg med ett skratt.

Hon berömmer också orkestern som består av duktiga musiker, bland annat några proffs från orten. Körledare och dirigent var som vanligt Lena Bagge Lindström, som dessutom var en av solisterna, tillsammans med Emanuel Bagge, Cecilia Parkman, Tommy Sjölander och Sara Öhlén.

Även årets upplaga av julkonserten bjöd på ett bildspel av Patrik Melander med otroligt vackra vyer från Nordingrå.

– Det bästa med julkonserten är blandningen, en stor kör, alla solister, ungdomar, och så förstås bildspelet, säger Anneli Lundberg.