Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Julhandeln gyllene tider för bedragarna – ett kortlöst samhälle vore mycket säkrare"

Man läser ofta om kortbedrägerier, inte minst nu när julkommersen rullar i gång med mycket folk och trängsel. Då har kortbedragarna gyllene tider att snegla över axeln och se vilken kod man har.

Från bankernas håll görs inget för säkerheten, exempelvis att det vid bankomaten skulle finnas en skärm som bankkunden kunde gå in bakom och vara skyddad för de som står bakom.

■■ LÄS MER: 77 000 svenskar drabbade av kortbedrägeri – Polisen varnar: "Många vet inte om att de är drabbade"

Tekniken gör landvinningar, vi kan i dag fara bortom rymdens gränser och landa på kometer. Men att lösa problem på jorden tycks gå med snigelfart.

För att återgå till kortbedrägerierna, så skulle det inte behöva finnas kort överhuvudtaget. I stället skulle man kunna lägga sin hand på en platta som skannar in den, det tar inte längre tid än att man stoppar in kortet.

■■ INSÄNDARE: Insändare: "Nej tack till det kontantlösa samhället – lämna oss inte i sticket, banker"

Tekniken kan även inprogrammeras att den läser av en persons DNA. Då skulle kortbedrägerierna upphöra, det är jag säker på.

När man lägger dit handen kan där finnas dataprogram som varierar mellan fingrarna, så att det ena gången är pekfingret och nästa tummen. Sätt i gång att jobba med säkerheten – låt det inte gå med snigelfart.

Nils-Åke Eklund

■■ LÄS MER: Kortbedrägerier ökar stort i Ångermanland: ”Slår stenhårt mot enskilda personers ekonomi”

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel