Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julen sjöngs in under Julton

På söndagen, den tredje advent, hölls den årliga julkonserten Julton i en fullsatt Sollefteå kyrka.

Sollefteå kyrka var vackert prydd av tända ljus och utanför brann både marschaller och eldkorgar. Konserten som hölls sysselsatte sex körer på gissningsvis 60-talet sångare allt som allt, en orkester, två solister och dirigenten Mika Lidén.

De framförde 19 olika stycken, alla i julens tecken. Solisterna Annelie Björklund och Mats-Åke Nordlander sjöng sig in i hjärtat på besökarna med låtar som O helga natt och Nu tändas tusen juleljus.

Julevangeliet lästes upp en bit in i konserten av komminister Elisabet Norén, som även sjöng i en av körerna.

De sex körerna, Come together, Multråkören, Sollefteå kyrkokör, Solatonumkören, Boteåkören och Gla´kören, framförde både stycken tillsammans och var för sig. I flera framföranden så blev körerna ackompanjerade av salongsorkestern Kaprifol.

Låtarna som sjöngs var både på engelska och svenska, och blandade klassiker som Stilla natt med mer moderna stycken som "Last Christmas" och "Carol of the Children".

På plats fanns även Saskia Sahlin, ordförande i violinisten Salmo Sahlins minnesfond, för att dela ut ett stipendium till Sollefteå Musiksällskap. Stipendiet och blomsterkvasten togs emot av föreningens ordförande Ulla Thorsell Östlund.

Konserten varade i ungefär 1,5 timme och bjöd på ett extranummer i form av Nu tändas tusen juleljus, från början till slut var det en väldigt stämningsfull, mäktig och högtidlig upplevelse. Körerna sjöng vackert och leddes skickligt av Mika Lidén.

Efter konserten serverades glögg utanför kyrkan och man hade även en insamling för att ge alla barn en framtid utan våld.