Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julen dansades ut i Vik

Mitt på golvet i den stora salen i Edenborg placerades julgranen ut efter att ordföranden Stefan Bervelius hälsat alla välkommen till den välbesökta julgransplundringen.

Annons

Så drog man igång dansen med Hej tomtegubbar, Små grodorna och Räven raskar över isen med barn, föräldrar, släkt och vänner ackompanjerad av Anders Bergqvist på piano och sångledarna Birgitta Bervelius och Anders Grimell.

Vid fikadags med hembakat bröd öppnades den efterlängtade fiskdammen och raden av barn var lång, som nyfiket undrade vad de fiskade upp i den bruna säcken bakom det vita skynket alltifrån bilar, böcker, och mycket annat spännande. Under tiden sjöng Nelly Hedkvist, 8 år, tillsammans med pianisten många härliga sånger. Vilken röst och vilken sångglädje hon har.

Så drog dansen igång och efter en stund kom två tomtenissar dragande på en pulka med godispåsar. Vilken lycka! Dessutom ville tomtarna dansa med barnen runt granen och Raketen var ett måste innan de begav sig iväg och julgransplundringen var slut.

Ingegerd Grimell

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel