Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julen dansades ut i Rö

Annons

Den gamla traditionen ”att dansa ut julen” hålls vid liv av Rö Folkets Hus o Byalagsförening, som anordnade julfest lördagen den 4 januari. Folkets Hus var alldeles fullt av vuxna, större och mindre barn.

När vår veteran Sonja Ramström och lekledaren Carina Norberg drog igång julmusiken på dragspel och fiol infann sig den rätta feststämningen. I år hade Trulsa letat sig från storskogen till Folkets Hus. Hon är en välkommen och mycket uppskattad gäst. Barnen älskar henne och hennes guldpengar. I väntan på att alla skulle hinna komma serverades hemgjord glögg och pepparkakor. Lite ischoklad fanns också.

Efter detta bjöd lekledaren upp till ringdans och jullekar kring den fina granen. Vi började med långdans till nu är det jul igen. Därefter fick vi vara både grodor, grisar, rävar, kråkor och mycket mer. I år fick vi också göra en tokig dans där man under dansen höll varandra på huvet, axlarna, magen o rumpan vilket blev kul eftersom vi var så olika storlekar. Dansen avslutades liksom föregående år med sången … nu är glada julen slut… allt för att det skall bli en fortsättning även nästa år. Därefter sköts det upp en hejdundrande raket.

Trötta och varma efter dansen smakade fikat med de av Mona Nixon hembakta lussekatterna och Miriam Åkerbloms pepparkakor mycket gott. Lotteriet gav många en chans att välja vinst från vinstbordet. Alla blir så glada när deras lottnummer ropas upp.

Slutligen anlände den efterlängtade tomten som delade ut godispåsar till barnen. Den stiliga tomten fick många goa kramar för detta. Trulsa hjälpte tomten så att ingen blev utan.

Ett hjärtligt tack till alla deltagare, Sonja, Carina och alla andra som hjälpte till samt till Anna-Lena Dahlqvist som i många år hjälpt tomten att fixa godispåsarna.

Birgitta Stattin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel