Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julavslutning "Prästgårdsträffen" i Gideå

En solig gnistrande vinterdag, så vackert som man bara kan önska sig, blev vi välkomnade av Diakonigruppen i Gideå församlingshem.

Annons

Vi fick sätta oss vid juligt dukade bord, helt plötsligt dök ett vackert luciatåg upp med skönsång och fina texter som övats in tillsammans med Karin Gustafsson, verkligen stämningsfullt. Vi sjöng julsånger tillsammans och Sixten Edlund spelade dragspel. Efteråt serverades en delikat jultallrik som diakonigruppen iordningställt, det surrades och skrattades runt borden, efter lite allsång igen fick vi kaffe och smörstjärna.

Lars Sjöberg tog till orda och tackade gruppen i köket för det fantastiska som ordnats idag, han uttryckte även glädjen i att få samlas var fjortonde dag till prästgårdsträff och diakonigruppen har alltid ordnat med fika och någon slag underhållning allt med ideella insatser, gemenskapen och glädjen bidrar vi alla med. Han ville även rikta ett tack till svenska kyrkan som står bakom dessa träffar. Lars satte ord på vad vi alla kände.

Prästgårdsträffen firar 15 år detta år Karin avslutade med att läsa "Tomten" av Viktor Rydberg och höll en andakt, Stilla natt blev sista sången för dagen Vi önskades och önskade varandra en fin advents tid och en fridfull jul Än en gång ett stort varmt tack till diakonigruppen som gett av er tid och gjort så mycket gott för oss som kommit.

Annette Wikman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel