Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Journalistpriset hägrar

Spänd förväntan råder nu i koncernen Mittmedia.
Det stora journalistpriset delas ut i kväll i Stockholm och Mittmedia har chans att vinna.
– Det känns spännande och nu hoppas jag vi når ända fram, säger Jimmie Näslund, chefredaktör på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

Det är valsatsningen #kandulova som nu kan vinna pris i kategorin ”Årets förnyare”.

Mittmedias egenutvecklade valtjänst #kandulova, där väljarna fick möjlighet att ställa sina lokala frågor och få klara löften från sina lokalpolitiker, blev en succé på Mittmedias sajter men framför allt en guide för väljarna före valet och ett journalistiskt verktyg för journalister efter valet.

Totalt ställdes över 2000 frågor om stort och smått direkt till lokala politiker och över 12 000 löften kom in från politikerna runt om i Mittmedias spridningsområde, från Örnsköldsvik i norr till Ludvika i söder.

En stor del i valsatsningen hade researchern Anna Wikner, som deltog i allt från det inledande idéarbetet till det omfattande jobbet med att få in alla politiker i plattformen.

– Ett spännande, nyskapande och mycket demokratiskt projekt att jobba med. Alla politiker jag hade kontakt med under den här tiden tyckte att det här var en väldigt intressant satsning och alla ville vara med.

Under prisutdelningen i kväll ställer Mittmedia, där Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda ingår, upp med en mängd medarbetare.

En av dem är Anna-Karin Lith, redaktionell chef i Mittmedia, och hon hoppas nu på vinst.

– Att vi kan kraftsamla till en demokratisamling visar på att lokaljournalistiken är betydelsefull och att vi är duktiga på ny teknik och lära oss kundernas beteende. Att vi är nominerade till detta fina pris visar just detta.

Jimmie Näslund, chefredaktör på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda håller med.

– Det känns extra roligt med just det här projektet som så tydligt ringar in varför vi är så viktiga för lokalsamhället. Tack vare projektet för vi politikerna och de som röstar närmare varandra.