Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Journalister måltavla i attentat

En självmordsbombare angrep pressklubben i den nordvästpakistanska staden Peshawar på tisdagen. Minst fyra människor dödades och 17 skadades i attacken som var den första av sitt slag som riktats mot journalister.

Bomb- och självmordsattacker är i sig annars inte ovanliga i utkanten av klanområdena vid gränsen till Afghanistan. Regionen kallas av Washington för huvudtillflyktsorten för al-Qaida och en av de farligaste platserna på jorden.

Explosionen var så kraftfull att den blåste ut fönstren i den stadiga tegelbyggnaden och förstörde vaktkuren utanför, liksom tre motorcyklar och en buss, uppgav polisen.

Det var ett självmordsattentat. Bombmannen försökte gå in i byggnaden. Polisen vid grinden stoppade honom och han sprängde ihjäl sig, sade polisofficeren Karim Khan.

Stadens största sjukhus uppgav att fyra människor dödats, däribland en polis och en anställd på pressklubben.

Vi har fått in fyra lik och 17 skadade, berättade doktor Zafar Iqbal.

Enligt polisen fanns fyra journalister bland de skadade.

Extremister har trappat upp attackerna i Pakistan för att hämnas militära tillslag som försökt krossa talibanfästen i nordväst. Attackerna har i allt större utsträckning inte enbart drabbat säkerhetsstyrkor utan även civila.

Över 2 700 människor har dödats i extremisters attentat sedan USA i juli 2007 pressade Pakistan till hårdare tag i gränsområdet.