Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josefins flaskpost hittades - efter 22 år

I 22 år har flaskposten som Josefin Grund slängde ut i vattnet i Solumshamn guppat omkring i Bottenhavet.
Nu har den dykt upp.
– Det är knappt man tror det är sant, säger Josefin, idag 31 år gammal.

Annons

Snacka om snigelfart. Josefin har hunnit bli vuxen innan brevet kom fram.

Den som hittade flaskposten, en solig dag i augusti, heter Annika Winhagen. Hon bor vi Ramvik och var ute och seglade med sin nyblivne make, Ulf, i parets nyinköpta segelbåt.

– Vi lade till i Bönhamn och gick efter stranden och letade efter den uthuggna stentrappen då flaskan dök upp, berättar Annika Winhagen,

Flaskan var igenkorkad och inuti i den låg ett brev:

"Hej den som hittar flaskposten skika ett brev helst vykort solumshamn", undertecknat av Josefin Grund.

Annika Winhagen berättar att hon kände igen namnet och kopplade snabbt samman det med Josfins mamma, Eva, som hon har arbetet tillsammans med och som hon vet bor i Solumshamn.

– Är det verkligen Josefin Grund som träffade när jag var i 20-årsåldern. Det är ett otroligt sammanträffande, verkligen roligt, säger hon.

– Jag förstod när jag såg felstavningen att det måste vara väldigt gammalt.

Hon skickade ett mms med bilden till Eva som i sin tur skickade det vidare till Josefine som numera bor i Stockholm. Under torsdagen var Josefin hemma i Härnösand för en blixtvisit.

– Efter en stunds funderande kommer jag ihåg att jag skickade iväg flaskposten. Jag var åtta år och skulle fylla nio, minns hon.

– Jag skickade iväg några till också, kanske något av dem också dyker upp, skrattar Josefin.

Det finns många liknande historier om man googlar på nätet. Här är ett:

I december 1973 åkte 11-årige Andrew Tallo med ett kryssningsfartyg i den karibiska övärlden. Under resan stoppade han ett brev i en colaflaska och kastade den överbord. Flaskan hittades i 2008 och upphittaren lyckades spåra upp Tallo, som då hunnit bli 46 år.

Håll med om att Josefins flaskpost också platsar i det sammanhanget.