Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jörgen Brink har inte stabiliserat skyttet"

– Jörgen Brink har inte stabiliserat sitt skytte som jag hade trott och hoppats. Det han presterat hittills räcker inte.

Annons

Skidskyttarnas förbundskapten Staffan Eklund förklarar varför de spolat Jörgen Brink i diskussionen över vilka som får åka till OS i Vancouver. Han berättar också varför de gav beskedet flera veckor tidigare än vad som sagts till åkarna från början.

– Vi ville vara ärlig med Jörgen inte låta honom gå vidare med falska förhoppningar. Det är ju människor och inte maskiner vi jobbar med, fortsätter Staffan.

Jörgen Brink kommer att åka de två närmaste Europacuptävlingarna i Tyskland och Tjeckien, men även om han presterar bra resultat räcker det inte för en plats i OS-truppen.

– Jag ville vara ärlig mot honom och inte låta honom gå vidare med en falsk förhoppning om att få åka med till OS. Därför meddelade jag honom redan i Pokljuka, säger Staffan.

Men tidigare gav ni löften till samtliga att de skulle få chansen att kvalificera sig fram tills efter tävlingarna i Ruhpolding 13-17 januari - varför bryter ni det löftet?

– Jo därför att det här handlar om människor och inte maskiner. Vi ville vara ärliga mot Jörgen och ge honom mera tid att fundera över sin framtid.

– Alla vet att han är en duktig längdåkare och det kanske kan vara en grej att försöka kvalificera sig till OS den vägen.

Är det verkligen realistiskt att tro det?

– Jörgen är en duktig skateåkare och jag vet inte hur de har det ställt på den fronten i längdlaget. Men det är svårt att jämföra, för det ska utföras i praktiken också.

Staffan Eklund menar att det är Jörgen Brinks facit på skjutvallen som gjort att han fallit bort i diskussionen över vilka som får åka till Vancouver.

– Jörgen har inte stabiliserat sitt skytte som jag hade trott och det tycker jag verkligen är synd. Det han visat räcker helt enkelt inte för att övertyga oss.

När Sporten taklade med Jörgen Brink berättade han för oss att han har för avsikt att åka de två närmaste Europacuptävlingarna i Altenberg, Tyskland, samt Nove Mesto i Tjeckien. Dessutom ska han åka världscuptävlingen Antholz i Italien 18-24 januari enligt Staffan Eklund.

Men även om Jörgen Brink skulle prestera riktigt bra resultat blir det inget OS-äventyr.

– Nej, OS blir det inte, fastslår Eklund. Däremot är det ytterligare tre världscupsammandrag efter OS och då kanske han kan vara aktuell.

Annons