Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson tog Sverige till fjärdeplats

Helena Jonsson har under premiärveckan visat att hon blir att räkna med även den här skidskyttesäsongen. Först seger, sedan en fjärdeplats och så på söndagen en mycket stark stafettsträcka.

Det blev visserligen ingen pallplats för de svenska skidskyttedamerna. Men med Jonsson på slutsträckan blev det till slut i alla fall en fjärdeplats.

Elisabeth Högberg gjorde en mycket bra förstasträcka och växlade över till Anna Carin Olofsson-Zidek som femte åkare.

Olofsson-Zidek fick dock en riktigt dålig start och tappade mycket tid på det första, liggande skyttet men slapp en extrarunda. I det stående skyttet gick det bättre och Olofsson-Zidek tog igen lite av den tappade marken. Sverige låg inför den tredje sträckan sexa, en placering som Anna Maria Nilsson lyckades försvara innan hon lämnade över till Helena Jonsson.

I täten blev loppet en duell mellan främst Tyskland och Ryssland. Men till slut blev det en relativt enkel seger för tyskorna, med Ryssland på andra- och Frankrike på tredjeplatsen.