Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönsson startar inte i helgen

Sprintstjärnan Emil Jönsson skippar helgens världscuptävlingar i Düsseldorf. Han vill inte ta några risker och vilar sitt onda vänsterlår.

Muskelbristningen var bättre än förväntat, men jag måste tänka klokt nu och väljer därför att träna cykling och stakning en vecka framåt. Målet är att stå på startlinjen i Davos, säger han till skidförbundets hemsida.

Jönsson undersöktes på tisdagen av fysion Jenny Jonasson och SOK:s läkare Klas Östberg.

Där konstaterades att det är inåtrotation som är smärtsam och att Emil Jönsson ska vara försiktig med den typen av rörelser de närmaste dagarna.

Jag kan däremot cykla och staka, så jag kan hålla kroppen igång trots allt. Det är en lång säsong och jag har många och viktigare tävlingar att se fram emot, säger han.

Johan Edin, 22, från Selånger SOK, har kallats in som ersättare i Düsseldorf.

Johan är en offensiv sprintåkare som trivs bra på flacka banor. I fjol hade han den sjätte bästa kvaltiden på Düsseldorfs gator. Han är en framtidsman och tillhör utvecklingslaget, säger herrsprinttränaren Arild Monsen.