Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson och "Aco" utanför topp tio

Annons

Någon gång måste motgångarna komma för Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zidek.

Efter torsdagens dubbelseger i distansloppet fick de i sprintloppet nöja sig med en tolfte- respektive elfteplats i världscupen i Pokljuka, Slovenien.

I stället blev det dubbelt ryskt med Svetlana Sleptsova som segrare och Anna Bogalij-Titovets som tvåa.

Skidskyttevärldens största stjärna just nu, Helena Jonsson, fulländade skytte fick sig en törn då det blev två bommar i sprinten. Det började med ett straffvarv efter det liggande skyttet, och blev sedan ännu ett sedan Jonsson bommat det sista skottet i stående. Det räckte till en tolfteplats, 1.54 minuter efter Sleptsova.

Olofsson-Zidek inledde med fullt skytte i liggande position, men värre gick det i stående. Hon bommade de två första skotten och tog sedan lång tid på sig att sätta de resterande tre. Aco gick i mål som ledare, men den höll bara i sig några minuter. Olofsson-Zidek var 1.43 minuter efter Sleptsova, men både hon och Jonsson har ett skapligt utgångsläge i söndagens jaktstart.

Under årets säsong har Jonsson och Aco radat upp tre dubbelsegrar och visat bra form inför OS i Vancouver i februari.