Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson och "Aco" utanför topp tio

Någon gång måste motgångarna komma för Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zidek.

Efter torsdagens dubbelseger i distansloppet fick de i sprintloppet nöja sig med en tolfte- respektive elfteplats i världscupen i Pokljuka, Slovenien.

I stället blev det dubbelt ryskt med Svetlana Sleptsova som segrare och Anna Bogalij-Titovets som tvåa.

Skidskyttevärldens största stjärna just nu, Helena Jonsson, fulländade skytte fick sig en törn då det blev två bommar i sprinten. Det började med ett straffvarv efter det liggande skyttet, och blev sedan ännu ett sedan Jonsson bommat det sista skottet i stående. Det räckte till en tolfteplats, 1.54 minuter efter Sleptsova.

Olofsson-Zidek inledde med fullt skytte i liggande position, men värre gick det i stående. Hon bommade de två första skotten och tog sedan lång tid på sig att sätta de resterande tre. Aco gick i mål som ledare, men den höll bara i sig några minuter. Olofsson-Zidek var 1.43 minuter efter Sleptsova, men både hon och Jonsson har ett skapligt utgångsläge i söndagens jaktstart.

Under årets säsong har Jonsson och Aco radat upp tre dubbelsegrar och visat bra form inför OS i Vancouver i februari.