Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönsson funderar på Tour de Ski

Emil Jönsson åker inte helgens tävlingar i Davos - däremot ändrar han sig troligen och ställer upp i Tour de Ski i januari.

Ursprungstanken var att jag skulle tävla i stort sett varje helg i början, och då passade det inte in i programmet att också köra touren. Nu blir det en plan B, vilket öppnar för att jag åker Tour de Ski i alla fall. Vi får se, säger han till Arbetarbladet.

Sprintstjärnan skadade sig i världscuppremiären i Kuusamo och missade loppen i Düsseldorf i helgen som gick. Tanken var att han skulle vara med i spåren i Davos, men trots att han inte längre har några problem med ljumsken nobbar han tävlingarna i de schweiziska alperna.

Jag hade inte ont alls i benet. Däremot är jag rädd att jag sliter upp skadan igen. När man har en bristning är det som ett litet sår i muskeln och då vill man inte vara där och reta i det, för då finns risken att det aldrig läker ordentligt. När det är en säsong med OS vill man ju inte att det ska bli värre, säger han.

Jönsson räknar med att kunna tävla igen den 19 december, när det är sprint i Rogla, Slovakien.