Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonna Jinton ut på vildmarksäventyr

/
  • Jonna Jinton har röstats fram för att delta i årets upplaga av Fjällräven Polar. På tisdagen börjar den 33 mil långa turen med slädhundar från Signaldalen i Norge till Jukkasjärvi.

Ett spännande äventyr väntar Jonna Jinton. Under en knapp veckas tid har hon blivit utvald för att leva vildmarksliv i Norge och Sverige.

Annons

På måndagsmorgonen lämnade Jonna Jinton ett 22 grader kallt Grundtjärn för att starta första etappen på sin resa. Det är genom Fjällräven Polar som Jinton, egenföretagare och bloggare på allehanda.se, åker till Norge.

– Vi är 30 deltagare från flera olika länder som kommer köra slädhundar nästan 33 mil, från Signaldalen i Norge till Jukkasjärvi. Vi kommer ha experter med oss och övernatta i tält, säger hon.

– Jag sov i tält någon gång som barn, men det här är första gången jag kommer ut i vildmarken.

Genom Facebook har hon redan lärt känna de andra deltagarna, som bland annat kommer från USA, Tyskland och Tjeckien. På måndagen träffades samtliga i Stockholm och under tisdagen går resan alltså vidare till Norge.

Det var en släkting som tipsade henne om tävlingen i höstas. Hon skickade in sitt videobidrag och röstades fram som representant från Sverige. Genom vänner och inte minst bloggläsare fick hon många röster.

– Jag har längtat hela vintern. Det känns jättespännande, men också lite nervöst, säger hon.

Kameran följer förstås med på resan.

– Jag ska fota och filma så mycket som möjligt.

Vad ser du mest fram emot?

– Känslan av att susa fram över snön, se de otroliga vidderna och känna friheten – men också att träffa de andra och det vi kommer att lära oss.

– Jag vet inte vad som kommer hända efteråt, men är säker på att komma hem med en helt otrolig upplevelse i ryggsäcken. Detta är något man får uppleva en gång i livet. Jag tror jag kommer hem som en ny människa, att jag kommer växa inombords.

Hon räknar inte med att ha tillgång till internet för att uppdatera bloggen under turens gång. Däremot går det att följa resan på Fjällräven Polars webbsida.

Annons