Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonathan Wåhlstedths sång ramade in gudstjänsten i Själevad

Trettiotvå kyrkobesökare fick vara med om en mycket vacker och välkomponerad gudstjänst i Själevads kyrka söndag före domsöndagen, från mottagandet av kyrkvärd och kyrkvaktmästare följt av klockringning innan prästen Ulla Britt Sundin tog till orda och hälsade välkommen.

Speciellt välkommen var pianisten och sångaren Jonathan Wåhlstedth, som inledde med att sjunga ”Brevet” av Frank Ådahl, vilket framkallade vällustkänslor. Även Håkan Dahléns orgelspel från läktaren var i sig en stor njutning, att få sjunga till i psalmsångerna.

Vi är inne i en brytningstid på grund av coronapandemin. Många musikevenemang ställs in och då känns det bra att inte allt är nattsvart, utan att man i Själevads kyrka i ordnade former kan köra vidare med sammankomster där man håller rejäla avstånd samt ger folk möjlighet att sprita händerna före och efter kyrkobesöket.

Jonathan Wåhlstedth kom in en andra gång i mitten av gudstjänsten med lovsången ”Bara i Dig”, som finns i psalmboken. Mycket, mycket vackert, men inga applåder då. De kom i stället i slutet av gudstjänsten efter ”Tårar från himlen”, där kyrkobesökarna fick möjlighet att visa sin stora uppskattning. Ulla-Britt Sundin tackade därefter Jonathan för medverkan i den väl sammanhängande gudstjänsten där musik, predikan och bön vävdes samman till en helhet.

Nästa söndag på Domsöndagen kommer Bellamix under ledning av Roland ”Brommy” Wollbiin och sjunger.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel