Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnson vinnare mot pappas gamla lag

Annons

För andra gången i höst gjorde Frölundas 18-åring Andreas Johnson två mål mot Brynäs, där hans pappa Jonas spelade förr.

Frölunda vann med 3-2, och Brynäs kammade noll på bortaplan för första gången i SHL.

Frölunda såg ut att gå mot en klar seger mot Brynäs, efter Andreas Johnsons 3-0-mål i början av tredje perioden. Men Brynäs kom igen, med hjälp av svagt försvarsspel från Frölunda. Det blev snart 3-2, och en spännande och publikvänlig match in i det sista.

Andreas Johnson inledde målgörandet med att styra in ett skott från John Klingberg till 1-0 i powerplay efter 7.50 i andra perioden. Enligt protokollet, alltså. Johnson vet inte själv.

Jag kände inte att jag var på den. Så det är nog inte mitt mål, säger 18-åringen.

Anton Axelsson ökade till 2-0, sedan Brynäs överrumplats av en puck som studsade i sargen bakom gästernas mål.

Sedan ökade Andreas Johnson till 3-0, när han kom två-mot-en tillsammans med juniorkompisen Sebastian Collberg i början av tredje akten. Då kändes matchen nästan avgjord.

Men Brynäs svarade. Jesper Ollas snodde åt sig pucken och lyfte in den första reduceringen. Efter 8.04 gjorde Sebastian Enterfeldt 2-3, bortglömd framför mål när Frölunda inte fick bort pucken.

Men den här gången fick Andreas Johnson en seger som belöning för sina två mål. Så var det inte när lagen möttes i Gävle för två veckor sedan. Två mål av Johnson då också, men Brynäs vann med 4-3 i förlängning.

Andreas är son till förre storspelaren Jonas Johnson, som gjorde många säsonger i just Brynäs innan han kom till Frölunda. Men unge Johnson förnekar bestämt att det är speciellt att möta pappas gamla klubb.

Jag försöker vara så bra som möjligt i varje match, lovar Andreas Johnson.

Det märks. Grabben, som fyller 19 i november, har gjort åtta mål och fått fem assistpoäng hittills i höst.

Han är jätteduktig, och blir bättre för varje dag. Men jag hade inte förväntat mig att han skulle göra så många poäng, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg. Andreas tävlar hela tiden, ser möjligheter och är på isen för att göra mål, inte bara för att spela taktiskt och lyssna på oss coacher. Han äger sitt spel. Men han kunde tjäna på att bli ännu lite snabbare, bedömer Rönnberg.

Mer läsning

Annons