Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnson gör succé i Frölunda

Annons

18 år och delad poängbäst i Frölunda.

Andreas Johnson har fått en flygande start på SHL-säsongen.

Men trots två mål och en assist blev det förlust i förlängning mot Brynäs med 3-4.

Andreas Johnson är född i Gävle, har en pappa som gjort fem säsonger i Brynäs. På tisdagskvällen höll han på att förstöra aftonen för samtliga brynäsare på plats.

18-åringen gör sin första "riktiga" säsong i Frölundas A-lag. Förra säsongen fick han känna på hetluften och göra tolv SHL-matcher.

Den här säsongen har han fått spela tillsammans med Robin Figren och Mathis Olimb. Efter sju matcher har han gjort åtta poäng.

Det har gått över all förväntan. Jag hade absolut inga förväntningar på att producera den här säsongen, säger Andreas Johnson. Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så här bra.

Brynäs hade förlorat samtliga tre hemmamatcher. Efter två snabba mål i mitten av den tredje perioden, var trepoängaren i stort sett i hamn.

Men Andreas Johnson reducerade med drygt fem minuter kvar och passade sedan fram till Robin Figren, som kvitterade till 3-3.

Jag tyckte vi hade kontroll på stora delar av matchen. Jag kände mig väldigt pigg. Vi var ju även nära att sätta ett segermål också, säger Johnson.

Väl i förlängningen var det dock matchens näst hetaste spelare som klev fram. Brynäsforwarden Andreas Thuresson blev helt frispelad av Anton Rödin och avgjorde med ett snärtigt skott i Lars Johanssons vänstra kryss.

Men vi ska ändå vara nöjda med den poäng vi tar. Vi spelade bra och visar en enorm moral genom att hämta upp två mål i slutet, säger Johnson, som trivs med hockeylivet just nu.

TT: Du är född i Gävle. Har du några känslor för Brynäs?

Haha, nja. Jag har under hela min ishockeykarriär spelat i Frölunda. Den enda kopplingen är ju att farsan är härifrån och har spelat i Brynäs.

Inför stora delar av sin släkt på läktaren visade Johnson att han har minst lika stor talang som pappa Jonas.

Hehe, jag har en bit kvar. Men just nu känns det väldigt bra. Jag trodde aldrig att det skulle bli så här många poäng i början.

Frölundas tränare Roger Rönnberg hyllade Johnsonkedjan efteråt.

Jag säger, wow. Jag tycker Mathias Olimb är fantastisk och alla spelare blir bättre av att spela tillsammans med honom.

Mer läsning

Annons