Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanssons utspel mot domarna: "De har förstört Tollefsen – nu ska de göra det med Noah"

Noah Welch satt på botbänken vid två av Skellefteås mål mot Modo på torsdagskvällen.
Efter matchen gick Modotränaren Andreas Johansson till attack mot domarna i SHL.

Det var framför allt den andra utvisningen mot Welch, som kom när Modo redan hade en man mindre på isen, som Andreas Johansson hade synpunkter på under presskonferensen.

– Noahs utvisning tycker jag inte är utvisning, de står och brottas framför mål och jag tycker att domarna är väldigt hårda mot honom, sa Johansson och fortsatte:

– Så är de mot alla karaktärsspelare. De har förstört Tollefsen redan och nu ska de göra samma med Noah.

Noah Welch har åkt på 23 tvåminutersutvisningar under 32 matcher, en notering som bara tre andra spelare i SHL kan toppa.

Det var inte bara domarna som Andreas Johansson var missnöjd med, även Nichlas Torp fick en släng av sleven. När Welch blev utvisad för andra gången satt Torp redan i utvisningsbåset – efter att ha gjort ett eget utspel mot domarna.

– Varför han blev arg? Jag har inte hunnit fråga honom än, men det spelar ingen roll varför han blev arg. Han ska hålla käften och spela. Om det är någon som ska prata med domaren så är det jag, punkt slut.