Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson väntar på första segern

Annons

Brynäs unge målvakt Jonas Johansson får vänta på första SHL-segern, trots storspel i Karlstad. Joakim Hillding blev stor matchvinnare åt Färjestad när han sköt in 3-2 i förlängning.

Just nu känns det rätt så tungt. Man får se hur det känns sen när man smält det litegrann och kollat på videos, sade Johansson.

När österrikaren Bernhard Starkbaum blev skadad och Johan Holmqvist inte höll måttet mot Växjö (förlust med 2-7) kastade Brynäs in 18-årige Jonas Johansson i kassen. Debuten mot Luleå var tuff, men tillräckligt bra för att få chansen igen.

Mot Färjestad var han däremot den siste som kan lastas för nederlaget. Han gav sitt lag stora förutsättningar för att ta tre poäng och stoppade hela 43 skott.

Ändå var det Färjestad som vann.

I förlängningen sköt Joakim Hillding och hittade luckan bakom Brynäsmålvakten, när det bara återstod 14 sekunder till straffar.

Släpper man in mål sådär, då vinner man inga matcher, suckade Johansson.

Ge det en dag, eller två, så kanske det låter annorlunda.\~

Jo, så är det nog. Men en trepoängare hade verkligen suttit fint nu, sade Johansson.

Brynäs ledde visserligen med 2-1 inför den tredje perioden, men Färjestad fortsatte med att bombardera skott och skapade bättre målchanser. Och när Magnus Nygren laddade bössan fanns det inget att göra åt saken.

Annars var Johansson enorm i kassen och imponerade stort med sitt lugna spel. Han förhastade sig aldrig och hann därmed tillbaka för att mota flera puckar.

Det har varit häftigt att få spela i SHL. Jätteroliga matcher och lite skillnad mot att spela i juniorligan. Allting går mycket fortare och det är bättre klass på avsluten.

Brynäs är inne i tung period och förlusten i Karlstad var den fjärde raka.

Vi gör bra matcher, så det är surt att vi inte kan vinna. Men nu kom jag ett steg närmare, sade Johansson.

Ett annat glädjeämne för Brynäs var stjärncentern Petteri Nokelainen som var tillbaka. Finländaren har varit borta nästan fyra månader på grund av ryggproblem och behövde i comebacken bara några sekunder på sig att göra mål igen. Det var inte hans mest eleganta mål i karriären, men mål var det efter att pucken studsat via Färjestadsskridskor och förbi Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestadskassen.

Mer läsning

Annons