Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson: "Underskattning? Nej, inte en chans"

Om en dryg vecka, nästa söndag, går Modo in i ett kvalspel som handlar om klubbens SHL-existens.
Och man är förberedda.
– Vi har med oss respekt, fokus, ödmjukhet och hårt jobb in i det här, säger Modotränaren Andreas Johansson.

Det är fortfarande inte klart vilket lag det blir Modo Hockey får möta i slutkvalet till SHL som för Modos del inleds söndagen 20 mars. För ett lag som är vana att matcha i princip varannan dag kan väntan se ut som en evighet, men Andreas Johansson gillar läget.

– Först och främst är vårt fokus på att träna bra, det är ingen skillnad mot seriespelet. Men man ska säga så här att vi just nu tränar som inför ett slutspel, men att vi har lite extra tid på oss.

Hur lägger ni upp träningen?

– Det är så många dagar till match, så vi tränar, vilar, tränar igen. Det handlar mycket om tempo och kamp just nu, men sedan kommer vi gå in på detaljer nästa vecka, som till exempel power play.

LÄS MER: Spelarna: Modo hänger kvar i SHL

– Det är egentligen ingen större skillnad mot vad vi gör normalt, mer än att vi har längre tid på oss nu.

Är det en svår avvägning, hur hårt ni ska träna inför en sådan här matchserie?

– Nej, den är enkel. Jag har bra koll på hur vi kommer ur en hård träningsperiod och hur vi håller rätt tempo.

Ni vet fortfarande inte vilken motståndare ni får, hur hanterar ni det?

– Jag har sett alla eventuella motståndares matcher, men mina tankar handlar bara om Modo just nu, om vår prestation och hur vi ska hålla oss på tårna.

– Det handlar också mycket om respekt, fokus, ödmjukhet och hårt jobb. Det är exakt samma mind set som om vi skulle ha mött Skellefteå eller Frölunda.

– Sedan kommer jag naturligtvis att titta på detaljer hos det lag vi ska möta.

Finns det någon risk för underskattning?

– Nej, de tankarna finns inte, det kan jag lova. Man får tro vad man vill, jag förstår att folk kommer att sätta ett favoritskap på oss för att det ska bli lite rörigt, men jag vet vad vi ska göra och hur vi ska agera. Vi kommer att fokusera på det här sluta gruppen, jag kommer att vara kort och rak i informationen och vi kommer att hundra procent respekt för de vi möter.

Hur är läget i gruppen?

– Alla är med och fit for fight förutom Peter Öberg. Noah Welch och Patrick Dwyer är tillbaka och det är en väldigt bra stämning i gruppen och det får vi genom bra träning och fokus.

Ska ni ändra på några rutiner inför kvalspelet?

– Om du menar resor beror det på vilka vi möter. Det blir ett pussel att lägga, men vi ska se till att få de bästa förutsättningarna, säger Andreas Johansson.

LÄS MER: Hägglund: En match som sammanfattar grundserien – nu vänder vi blad