Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson stod i vägen för Växjö

Annons

Frölunda tog sin tredje raka seger, slog Växjö med 2-1 och stärkte sin andraplats i SHL.

Målvakten Lasse Johansson fick en huvudroll när Växjö jagade kvittering i tredje perioden. Totalt tog han 30 av 31 skott.

Frölundas stjärnskott Andreas Johnson fyller 19 år i nästa vecka. Han är redan en van målskytt i SHL-hockeyn. Johnsons 1-0 mot Växjö, i powerplay efter 7.56, var hans elfte ligamål i höst.

Hemmalaget var lite bättre i början av matchen. Men Växjö kvitterade efter 17.05 i andra perioden, när Frölunda helt glömde hålla koll på Erik Josefsson.

Men göteborgarna tog ledningen igen, bara 45 sekunder senare. Jonas Ahnelöv åkte framåt från offensiv blå linje, och lyfte in 2-1 förbi Scott Munroe i Växjömålet.

I tredje akten visade Växjö mest gnista och energi. Lasse Johansson i hemmamålet fick mota 15 skott på 20 minuter.

Vår tredje period var den klart bästa. Jag hoppas vi kan kriga lika hårt i nästa match, i betydligt fler minuter än 25 som vi gjorde i dag, säger Växjös tränare Sam Hallam efter lagets fjärde förlust i rad på bortaplan.

Han kunde inte svara på varför Växjö var blekare i början av matchen.

Men det hoppas jag vi ska bena ut jäkligt fort, säger Hallam.

När Växjö kom igång, lyckades Frölunda hålla tätt.

Vi gör ändå en bra försvarsinsats, och låter dem inte få jätteklara lägen. Vi håller ihop det ganska bra och låter skotten komma utifrån, säger Lasse Johansson, som var bra även när Frölunda slog Växjö med 3-2 efter straffar i oktober. Det känns ju bra när man vet att man gjort en bra match mot ett lag tidigare, konstaterar han.

Johansson och Linus Fernström delar i stort sett lika på målvaktsjobbet i årets Frölunda.

Det har funkat bra. Vi har väl båda blivit bättre och bättre. Han gjorde kanske sin bästa match mot Luleå senast, och det här var väl en av mina bättre. När vi matchar så tätt, om då Linus eller jag hade stått alla matcher, då kanske det slinker in någon billig puck i slutet, resonerar Johansson.

Den 26-årige målvakten kom till Frölunda från allsvenska Västerås inför denna säsong, och tycker att han nu börjat anpassa sig till SHL.

Man är med lite mer i huvudet. Men jag har också blivit smidigare, starkare och kanske har lite bättre positionsspel, säger Lasse Johansson.

Mer läsning

Annons