Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson rasade efter raset: "Det får inte hända på den här nivån"

Modo gjorde fyra mål på bortaplan mot Djurgården.
Trots det blev man poänglösa på Hovet och förlorade med 5-4 efter tre tveksamma ingripanden av målvakten Jonatan Bjurö i första perioden.
– Det får inte hända på den här nivån helt enkelt, säger Andreas Johansson till C More.

Efter två raka förluster mot Skellefteå fick Modo med sig tre sköna poäng i hemmamatchen mot Frölunda. Något större andrum blev det däremot inte för Ö-vikslaget som under tisdagen ställdes inför en ny måstematch mot Djurgården där tre poäng var nödvändigt för att hålla det lilla hoppet om att undvika kvalspel vid liv.

Gästerna inledde också piggt, skapade en hel del bra chanser framåt och fick också en möjlighet i numerärt överläge i den första perioden. Gång på gång blev man däremot stoppad av målvakten Mantas Armalis som öppnade matchen starkt. Till skillnad från sin konkurrent fick samtidigt Jonathan Bjurö en mardrömsinledning på matchen. Efter drygt nio minuters spel spräckte först Markus Ljungh målnollan med ett skott strax innanför blålinjen innan Modo-målvakten släppte förbi ytterligare två mål av billigare klass innan periodsignalen.

– Det var bara ett lag på banan väldigt länge. Vi skapar otroligt många chanser och publiken är nästan på väg att börja bua. Alla deras mål är egentligen... ja, det får inte hända på den här nivån helt enkelt, säger en smått irriterad Andreas Johansson till C More.

Johansson valde som förväntat att byta burväktare och in kom istället Adam Reideborn. Något som gav effekt direkt då gästerna, fem minuter in, chockstartade med två mål inom loppet av 14 sekunder. Först genom Oskar Hedman som gjorde sitt andra mål för säsongen innan Emil Pettersson, efter ett vackert väggspel med radarpartnern Gustav Possler, reducerade på nytt med sitt fjärde mål för säsongen mot Djurgården.

Hemmalaget lyckades dock hämta andan och komma tillbaka i matchen. Efter en välbehövlig timeout och ett par fina målchanser kom också ett nytt ledningsmål av lagkaptenen Henrik Eriksson som såg till att ställningen blev 4-2 inför slutperioden.

– Vi måste hitta tillbaka till spelet vi hade i början av perioden, sa Pettersson till C More som också fick en fläskläpp efter en högklubba i samband med sitt mål.Det tog sedan bara 17 sekunder av tredje perioden innan nästa kalldusch kom för Modo. Poängkungen Patrik Thoresen utökade till 5-2 och fixade en ny tremålsledning för hemmalaget. Men återigen lyckades Modo mäkta med en stark vändning efter mål av Ludvig Nilsson och Bill Thomas.

Man var också ytterst nära en kvittering i matchens slutskede men fick inte in pucken. Djurgården kunde istället hålla undan och vinna med 5-4.