Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson om succédebutanten: "Inte sett något liknande sedan Foppas dagar "

Resultaten från SCA-cupen rör honom inte i ryggen, men då en 16-årig debutant kommer på tal – då visar Modo-tränaren Andreas Johansson känslor.
– Han är är så jäkla stark i skallen och något liknande har jag inte sett sedan "Foppas" dagar.

Annons

"Han" är naturligtvis Lukas Wernblom, 16-åringen som fick göra A-lagsdebut för Modo Hockey i SCA-cupen, och som inte bara knackade på A-lagsdörren – han bände upp den på vid gavel.

– För det första: jag har velat titta på honom under en längre tid och även om inte "Björka" (Henrik Björklund) gått sönder så hade Lukas fått mycket istid i SCA-cupen. Det var planerat så.

– För det andra: stora spelare höjer sig när de kommer till en ny nivå och det gjorde Lukas. Det han gör är unikt och han är så jäkla stark i skallen och något liknande har jag inte sett sedan "Foppas" dagar.

Vad händer nu, kommer Lukas att fortsätta med er i A-laget?

– Vi får se. Han har spelat mycket redan den här hösten och har spelat i två landslag, han har hockeygym och skola och det är väldigt mycket och någonstans finns en vägg, säger Andreas Johansson och fortsätter:

– Om jag är förvånad? Nej. Om jag tycker det är roligt? Ja, som fan. Man kan säga att Lukas har gett mig något att tänka på.

Spelar Lukas mot Björklöven på tisdag?

– Som sagt, vi får se.

Och när det gäller Wernblom junior så är det det genombrottet Johansson är mest sugen att prata om då det gäller SCA-cupen där Modo visade upp resultatraden 0–1, 2–2 och 2–2.

– Jag vill inte göra någon större summering då resultaten inte rör mig i ryggen. Vi är rejält nedtränade, vi har ett helt nytt lag och vi jobbar med att få ihop det.

Vad tar du med i övrigt från SCA-cupen?

– Att när man står i båset och ser allsvenska motståndare så är det hawaiihockey och den hockeyn måste vi lära oss att hantera, säger Andreas Johansson.

I övrigt kan vi notera att då det gäller skadade spelarna så är Jonathan Léman någon vecka bort medan Henrik Björklund, Emil Molin och Oskar Stål Lyrenäs förmodligen spelar mot Björklöven.

Då det gäller try out-spelarna Lars Bryggman och Andreas Heier har lagledningen ännu inte tagit något beslut.

LÄS MER: Här är All Star Team i SCA-cupen

TV: Se Lukas Wernbloms debutmål

LÄS MER: Wernblom efter succén i SCA-cupen