Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson Norgrens kritik mot arrangörerna efter andraplatsen: "Det fungerade inte alls"

Britta Johansson Norgren var kritisk mot arrangörerna efter att hon föll i spurtstriden.
– Det är väldigt blandade känslor. Det är tråkigt att det avgörs som det gör, sa Johansson Norgren till SVT efter loppet.

Johansson Norgren hade en stor ledning i mitten av loppet men åktes ikapp av Katerina Smutna och Lina Korsgren in mot upploppet.

Där kunde Katerina Smutna passera mållinjen först efter att Johansson Norgren blockerats av herråkare. Efter loppet var Johansson Norgren kritisk mot arrangörerna.

– Det var sagt att vi skulle ha fått egna spår, men det fick vi inte.

Läs också: Katerina Smutna från Österrike vann spurtstriden i Vasaloppet mot Britta Johansson Norgren

– Det fungerade inte alls tyvärr. Nu krokade jag i och vi fick gubbar emellan oss och när man är trött är det svårt att ta in, säger Britta Johansson Norgren till SVT.

När hon får frågan vilka ord hon skulle vilja rikta till arrangörerna svarar hon:

– Har man gett instruktioner och sedan inte följer dem blir det ännu sämre, hade jag vetat det hade jag gjort andra val. Jag är mest besviken på att tar ett beslut men sedan inte följer det, säger Johansson Norgren till SVT.

Vasaloppet svarade på kritiken, som även framfördes av trean Lina Korsgren, i SVT:s sändning.

– Jag förstår deras kritik. Vi har haft en plan att få herrarna att flytta sig till de högra spåren så att det blir fritt för damerna, men vi har misslyckats med det. Men vi har inte lovat något, säger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund till SVT.

Höglund menar att han gått igenom med funktionärer hur det var tänkt att fungera men att det inte gick enligt plan då många herråkare kom in mot mål samtidigt som damerna.

– Det var ett väldigt tight lopp, men det är egentligen ingen ursäkt. Vi ska jobba för att det ska vara fair för alla.

TV: Lina Korsgren trea trots stökigt lopp: "Jag fick en stav i fejset"

Lina Korsgren berättade också för SVT att hon råkat ut för problem tidigare under loppet.

– Jag blev överkörd av en skoter. Det var då jag tappade så mycket, berättade Korsgren för SVT.

– Han skulle om och det var tight, sedan låg jag där, säger Korsgren, som vid en av kontrollerna var nästan två minuter bakom damtäten men sedan kom ikapp.

– Det var ett av mina största mål att vara på pallen, säger Korsgren efter tredjeplatsen.